16/09/2018 - FARMTRAC


Kent u het merk Farmtrac nog niet? Het is nochtans geen debutant op de tractormarkt. Farmtrac maakt immers deel uit van de Escorts Group die sinds de jaren ’60 al meer dan een miljoen tractoren de fabriek liet uitrollen.

Bekende merken
Farmtrac kiest bewust voor betrouwbare onderdelen van bekende fabrikanten zoals onder andere Mitsubishi, Bosch en Mita. Daarnaast wil het merk een voorsprong nemen op de concurrentie door zijn tractoren een aantal eigenschappen mee te geven die nagenoeg ongezien zijn in dit prijssegment.

Zo beschikt een Farmtrac Compact Serie over een hydrostatische gebalanceerde stuurinrichting die zeer responsief is en een korte draaicirkel van 2,1 m mogelijk maakt.

Soepel schakelen
Anderzijds is het de enige tractor in zijn klasse die schakelt met een constant mesh transmissie. Een soepele versnellingsbak met 9 voorwaartse en 3 achterwaartse versnellingen maakt het plaatje compleet. Een andere unieke eigenschap is de standaard positie- én dieptecontrole van de hefinrichting.
  
Compact maar krachtig
Als krachtbron werd een betrouwbare en economische 3-cylinder Mitsubishi-motor gekozen die in eerste instantie beschikbaar is in een 26,5 (FT26) en 28,5 PK (FT30) versie.
In de zeer nabije toekomst wordt het aantal PK-varianten gevoelig uitgebreid en zal er ook een hydrostatische transmissie met 3 groepen beschikbaar zijn.
De robuuste Mita-hefinrichting tilt tot 750 kg. De beide liftarmen zijn individueel instelbaar en om een veilig transport mogelijk te maken, kan de lift geblokkeerd worden.

Bandenkeuze
Uiteraard kan er gekozen worden uit verschillende bandenprofielen (landbouw, gazon of industrie). Ook een frontlader of cabine hoort tot de mogelijkheden.

Standaard Full Option
Tenslotte wordt een Farmtrac Compact Serie standaard geleverd met projector koplampen, zijverlichting, 2 frontgewichten, smartphonehouder- en lader, zwaailamp, rolbeugel, werklamp, dubbelwerkend ventiel en trekhaak.
 
 
Terug
created by PopCom